Серед звільнених з полону бойовиків є підозрювані в фінансуванні тероризму – Тука

Серед громадян, звільнених з полону бойовиків на Донбасі, є підозрювані в фінансуванні тероризму, заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в коментарі телеканалу «112 Україна».

«Якщо говорити про військовослужбовців, то є люди, до яких є, скажімо так, попереднє звинувачення щодо самовільного залишення місця розташування військової частини. Є люди, яких підозрюють у більш тяжких злочинах, тому що у деяких є підозри щодо передачі певної інформації противнику. Щодо цивільних, то є люди, яких підозрюють в шахрайстві, фінансуванні тероризму й так само – у передачі інформації», – сказав Тука.

Протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований.

27 грудня на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна людина вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

29 грудня радник президента України Юрій Бірюков заявив, що стосовно 14 людей, звільнених з полону, відкриті провадження про дезертирство.

залишити відгук: