Клімкін обговорив із генсекретарем ООН перспективи миротворчої місії на Донбасі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі в Нью-Йорку з генеральним секретарем ООН Антоніу Ґутеррішем обговорив перспективи запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомило представництво України в ООН на своїй сторінці в Twitter.

Порушувалися також питання захисту прав людини в тимчасово окупованому Криму, взаємодія в гуманітарній сфері, в тому числі звільнення українських політв’язнів і заручників з російського полону.

Також повідомляється, що глава українського МЗС передав генеральному секретареві ООН оригінал відкритого листа від імені Асоціації родичів політичних заручників Кремля і правозахисних та громадських організацій.

«Звернувся з проханням сприяти звільненню українців, які незаконно утримуються під вартою в Росії», – мовиться у повідомленні.

У Нью-Йорку 14 листопада на засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї ООН ухвалили оновлений проект резолюції про права людини в анексованому Криму.

У документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Голосування українського проекту резолюції про права людини в Криму на сесії Генеральної асамблеї ООН відбудеться 19 грудня.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

залишити відгук: