Радник голови МВС Ківа повідомив про рішення очолити Соцпартію

Радник міністра внутрішніх справ України Ілля Ківа заявив про рішення очолити Соціалістичну партію України. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

«Чому я роблю цей крок? Я впевнений, що саме політичними засобами можна вдосконалювати й реформувати державний апарат, полегшувати життя трудящих, відновлювати соціальну справедливість, подолати владу олігархів, зміцнити обороноздатність нашої Батьківщини», – написав Ківа, колишній (до 2016 року) керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України.

За його словами, рішення про його лідерство було ухвалене на з’їзді партії у суботу.

Соціалістична партія України була створена у жовтні 1991 року, переважно з колишніх комуністів, у час, коли Комуністична партія була заборонена в Україні. Тоді її очолив Олександр Мороз. Після створення нової Комуністичної партії України 1993 року Соцпартія почала поступово втрачати вплив і вже на виборах 2007 року не пройшла до Верховної Ради.

Нині СПУ існує в умовах фактичного розколу. З 2014 року, відповідно до інформації на одному з сайтів Соціалістичної партії, що називає себе офіційним, у ній триває суперечка з неодноразовими зверненнями до судів навколо особи керівника партії. Як стверджується на цьому сайті Соцпартії, її колишній керівник Павло Устенко, що, попри неодноразові рішення партії про його усунення, далі числиться її лідером у Міністерстві юстиції України, «готував партію на продаж» – без уточнення, кому саме. Інший партійний сайт, так само, за його твердженням, офіційний, далі називає Павла Устенка головою партії.

Обидва сайти Соцпартії наразі не згадують про її з’їзд, що, за словами Ківи, ухвалив рішення призначити його на чоло СПУ. Наразі не ясно, яка з фракцій партії проводила такий з’їзд і яка його легітимність.

Деякі соцпартійці з лав супротивників Устенка та інші прихильники лівих сил уже заявили, що ніякого законного з’їзду, а відтак і призначення Ківи, не відбулося.

залишити відгук: