Один військовий зазнав поранень минулої доби на Донбасі – штаб

У результаті бойових дій минулої доби один військовослужбовець Збройних сил України був поранений, повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування, подекуди застосовуючи й важке артилерійське озброєння. Минулої доби противник 53 рази відкривав вогонь по українських воїнах», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів напередодні було на приморському напрямку – 29.

«Вчора під вечір бойовики обстріляли наші опорні пункти у південному передмісті Авдіївки з РСЗВ «Град» та 120-міліметрових мінометів. Під час цього обстрілу декілька реактивних снарядів бойовики випустили по житловому сектору Авдіївки, внаслідок чого один місцевий мешканець був поранений, 4 приватні будинки зруйновані вщент, ще більше десятка житлових споруд – пошкоджені», – повідомили у штабі.

Представник донецьких бойовиків Едуард Басурін заявив, що угруповання «ДНР» немає відношення до обстрілів житлових кварталів Авдіївки.

«Це явна провокація, яка проводиться із залученням особового складу 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, і спрямована на створення прецеденту зі зриву майбутньої зустрічі Контактної групи в Мінську 24 травня», – цитує слова Басуріна один із ресурсів бойовиків.

Водночас в угрупованні «ЛНР» станом на 7:00 середи не надають інформації про останні години на захоплених луганськими бойовиками територіях.

Сьогодні у білоруській столиці запланована зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Як повідомила раніше представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко, Київ наполягатиме на підбитті підсумків верифікації осіб, які вчинили злочини проти України, та погодженні дати для звільнення заручників.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

залишити відгук: