Суд розгляне апеляцію на відмову в арешті Мартиненка (трансляція)

Апеляційний суд Києва 12 травня розгляне апеляційні скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рішення Солом’янського районного суду столиці України, що відмовився заарештувати колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка.

Як повідомила прес-служба суду, розгляд апеляції щодо справи Мартиненка запланований на 10:00, але вчасно засідання не розпочалося.

Апеляційний суд Києва 3 травня переніс на 12 травня розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Перенесення пов’язане з тим, що матеріали кримінального провадження щодо Мартиненка не надійшли в суд.

22 квітня суд відпустив Миколу Мартиненка на поруки 18 депутатів Верховної Ради, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова й заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери.

Того ж дня суд відмовився заарештувати Перелому, затриманого в одній справі з Мартиненком, і відпустив його на поруки депутатам парламенту з «Народного фронту».

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за статтями «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

залишити відгук: