#Точно: 3 мільйони гривень витратили на енергоефективність у 1-у кварталі

На реалізацію державної програми енергоефективності у першому кварталі 2017 року з бюджету витратили 3,1 мільйона гривень. Така інформація опублікована у звіті про стан фінансування за бюджетними програмами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, передає #Точно, проект Радіо Свобода.

Загалом на реалізацію програми до кінця року заплановано витратити рівно 400 мільйонів гривень, з яких 374,22 мільйона гривень передбачено на відшкодування частини суми кредитів населенню на заходи енергозбереження, 13,93 мільйона гривень передбачено на відшкодування частини суми кредитів населенню на закупівлю негазових котлів та ще 11,85 мільйона гривень – на відшкодування частини суми кредитів на заходи енергозбереження для ОСББ чи житлово-будівельних кооперативів.

Обов’язок з виконання програми покладений на Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження. На початку року агентство прозвітувало про збільшення кількості домогосподарств, які долучаються до урядової програми з енергозбереження. Так, з початку року до урядової програми з енергоефективності долучилися 19 ОСББ, які залучили понад один мільйон гривень.

За даними Державної казначейської служби, минулого року на реалізацію програми енергоефективності витратили понад 860 мільйонів гривень. У 2015 році – 301 мільйон гривень.

 

залишити відгук: