Поліція не знайшла вибухівку в суді, де слухають справу Януковича

В будівлі Оболонського суду, де триває засідання у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича, не знайшли вибухівку. Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

«Проведений огляд будівлі та прилеглої до неї території, у результаті якого не виявлено жодних вибухових речовин», – заявляють у поліції.

Правоохоронці встановлюють особу, яка повідомила про замінування.

Раніше головуючий суддя у справі проти екс-президента Владислав Дев’ятко мусив оголосити перерву через повідомлення про те, що суд заміновано.

Перед тим захисник Януковича просив про перерву в засіданні на кілька днів, оскільки йому фізично важко щодня впродовж п’яти годин зачитувати промову стоячи.

Читайте також: Суд про держзраду Януковича: адвокат 13 годин виголошує промову

Вівторок, 18 вересня – четвертий день, як в Оболонському суді адвокат Віктора Януковича виголошує свою промову. Його виступ виступ переважно складається з розлогого цитування показань свідків. У п’ятницю, 14 вересня, адвокат виступав протягом семи годин, а у четвер – 4 години.

Слідство звинувачує Віктора Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

16 серпня Оболонський районний суд Києва перейшов до стадії дебатів у цій справі. У цей день прокуратура попросила засудити екс-президента до 15 років тюрми.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі екс-президент переховується за кордоном.

залишити відгук: