Двоє військових проранені в суботу на Донбасі, в одного влучив снайпер – штаб ООС

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що через обстріли підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі 28 березня зазнали поранень двоє українських військововслужбовців.

«Біля населеного пункту Шуми противник вів вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу один український захисник отримав вогнепальне кульове поранення. Стан здоров’я військовослужбовця важкий. Також,поблизу населеного пункту Хутір Вільний кулею снайпера було поранено українського військовослужбовця. Стан здоров’я – середньої важкості», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, військовим надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувальних закладів.

Раніше сьогодні Міністерство оборони повідомляло про три обстріли з боку бойовиків, але інформації про поранених не було.

На ресурсах угруповань бойовиків «ДНР» та «ЛНР» інформація про обстріли упродовж поточної доби відсутня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

залишити відгук: