Аваков назвав «найбільший злочин» на цей час

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав найбільший, на його думку, злочин у нинішній час, і пояснив перспективи надзвичайного стану.

Як сказав він в ефірі телеканалу «Україна», найбільший злочин, який зараз є, – це порушення режиму карантину.

«Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і довколишніх. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин повинен бути максимально повним. Я хочу подякувати всім, хто дотримується карантинного режиму. Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан», – сказав він.

Аваков також заявив, що під час перетину кордону всі українці підписували зобов’язання про самоізоляцію. Наразі поліція має всі бази даних і поступово контролює дотримання режиму, сказав він.

«За останні декілька тижнів сотні тисяч людей повернулись в Україну, всі підписали зобов’язання про самоізоляцію. Якщо, наприклад, 200 тисяч осіб не будуть його дотримуватися, то ніякої поліції на них не знайдемо, в нас немає стільки людей. Якщо суспільство буде розуміти правила, а поліція буде лише контролювати надзвичайні випадки, то тільки так це буде працювати. Поліція має всю базу громадян, які перетнули державний кордон, і ми контролюємо цю ситуацію. Йдуть перевірки, дзвінки. Якщо люди це будуть ігнорувати, то тоді буде штраф або ж кримінальна відповідальність», – заявив міністр.

Він нагадав, що в рамках надзвичайної ситуації, чинної нині, напрацьований механізм, коли за вказівкою головного санітарного лікаря поліція, за необхідності, примусово ізолює хворого.

Окремо Аваков наголосив, що всі, в кого виявили вірус, вважатимуться здоровими тільки після додаткового обстеження.

Наразі в Україні через коронавірусну пандемію на термін до 24 квітня чинні карантинні заходи і надзвичайна ситуація. Дотепер у владі заявляли, що підстав запроваджувати надзвичайний стан немає.

На вільній території України, без урахування окупованих частини Донбасу і Криму, на цей час офіційно підтверджені 356 випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них 9 людей померли, 5 уже вилікувались. Тим часом на окупованій частині Луганщини повідомили про перший на цей час виявлений випадок захворювання.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджений 657 691 випадок коронавірусного захворювання, з них 30 437 людей від нього померли, 137 876 уже видужали.

залишити відгук: