Денісова закликала Москалькову повідомити місце перебування двох кримчан

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає російського омбудсмена Тетяну Москалькової встановити місце перебування двох кримчан.

Зокрема, вона розповіла про кримського татарина Ділявера Ібраїмова, якого відвезли в невідомому напрямку після обшуку у Джанкої.

Також Денісова повідомила, що місце перебування іншого кримчанина, раніше засудженого у російському Ростові-на-Дону Рустема Ісмаїлова, також невідоме. Раніше він перебував у СІЗО у Ростовській області.

Верховний суд Росії 24 грудня 2019 року змінив вирок фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» (перша сімферопольська група). Терміни ув’язнення для кримчан зменшили на 6 місяців.

Таким чином, Узеїр Абдуллаєв отримав 12 років і 6 місяців ув’язнення, Рустем Ісмаїлов – 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов – 11 років і 6 місяців, Айдер Саледінов – 11 років і 6 місяців. Теймур Абдуллаєв після перегляду вироку отримав 16 років і 6 місяців колонії, при цьому для нього передбачений адміністративний нагляд строком на 1 рік і 4 місяці.

Південний окружний військовий суд російського Ростова-на-Дону виніс вирок фігурантам цієї справи у червні 2019 року.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з цим вироком і закликало посилити санкційний тиск на Росію.

залишити відгук: