Зеленський привітав жінок, які «здійснюють подвиги щодня»

Президент України Володимир Зеленський привітав жінок із Міжнародним жіночим днем.

«У моєму дитинстві 8 березня чоловіки дарували жінкам квіти й говорили про те, як своєю любов’ю, красою та турботою вони надихають «сильну стать» на подвиги. Але насправді жінки і самі здійснюють подвиги. Щодня. Вони боронять Батьківщину, навчають дітей, лікують і рятують життя, керують компаніями, роблять наукові відкриття і створюють мистецтво. Примудряються поєднувати роботу, сім’ю, друзів, відпочинок, спорт, саморозвиток, благодійність та ще й пам’ятають, де ми, чоловіки, поклали свої речі», – написав Зеленський у фейсбуці.

 

«Ми готові допомагати вам у всьому, щоб ви могли стати тими, ким бажає ваша душа. Адже ми вас любимо. З Міжнародним жіночим днем! Нехай всі ваші мрії здійснюються», – додав він.

8 березня відзначають Міжнародний жіночий день. 

 

Напередодні генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш назвав боротьбу за гендерну рівність «найбільшим викликом у сфері прав людини». 

Близько 190 країн підписали «дорожню карту», розроблену 25 років тому для досягнення рівності для жінок. Але в новому звіті ООН йдеться про те, що мільйони жінок досі страждають від бідності, дискримінації і насильства.

 

залишити відгук: