У Росії ексватажок угруповання «ДНР» призначений головою адміністрації столиці Калмикії

Колишній ватажок угруповання «ДНР»Дмитро Трапезников став головою адміністрації столиці регіону Калмикія, міста Еліста, повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на «Інтерфакс».

Депутати міських зборів обрали Трапезникова на цю посаду більшістю голосів. Раніше конкурсна комісія визначила чотирьох кандидатів.

Трапезников був призначений виконувачем обов’язків керівника адміністрації Елісти торік. Упродовж осені місцеві жителі масово протестували проти цього рішення, вимагаючи повернути прямі вибори голови міста. Організатори акцій відзначали, що елістинці нічого не знали про Трапезникова: їм його «привезли», і це обурило людей.

У Кремлі призначення Трапезникова визнали таким, що відповідає російському законодавству, а голова Калмикії Бату Хасіков назвав його «антикризовим менеджером, колосальний досвід якого у відновленні Донбасу необхідний для відновлення господарства Елісти».

Місцевих жителів, які брали участь в акціях проти Трапезникова, неодноразово штрафував суд.

Дмитро Трапезников народився в іншому російському місті, Краснодарі, але коли йому був один рік, його родина переїхала в український Донецьк. З 2010 до 2012-го року Трапезников працював заступником голови ради Петровського району Донецька. Під час збройного конфлікту на сході України перейшов на бік бойовиків і став «заступником голови Ради міністрів» в угрупованні «ДНР». Після вбивства 31 серпня 2018 року ватажка «ДНР» Олександра Захарченка Трапезников упродовж тижня виконував його обов’язки.

залишити відгук: