Адвокати Порошенка оскаржили рішення про привід експрезидента до ДБР

Команда адвокатів п’ятого президента України Петра Порошенка оскаржила в п’яти інстанціях рішення Печерського районного суду Києва про привід свого клієнта на допит у Державному бюро розслідувань. Як повідомляє 24 лютого сайт партії «Європейська солідарність», яку очолює Порошенко, відповідні документи подані до СБУ, Офісу генпрокурора, Вищої ради правосуддя, Апеляційного суду Києва та Печерського районного суду.

21 лютого адвокат Петра Порошенка Ігор Головань назвав неправосудним рішення про привід свого клієнта на допит. Головань нагадав, що ДБР розташоване в Шевченківському районі Києва і відтак має звертатися з клопотаннями до Шевченківського суду, а не Печерського.

Адвокат зазначив, що процедура виклику Порошенка на допит порушує Кримінальний процесуальний кодекс і принцип територіальної юрисдикції. На думку юриста, дії правоохоронців скоріше спрямовані на привернення уваги, а не на виконання юридичної процедури.

Читайте також: Чумак розповів, як Порошенко «гальмує розслідування»​

Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора наразі не коментували публікацію про привід Порошенка на допит.

21 лютого видання «НВ» опублікували фото постанови суду, згідно з якою п’ятого президента України Петра Порошенка повинні доставити в ДБР о 14:00 28 лютого для допиту у статусі свідка. Виконати привід зобов’язали Національну поліцію.

залишити відгук: