САП перевіряє 11 депутатів Ради щодо отримання по 30 тис. дол. хабаря

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про зареєстроване провадження за фактом отримання неправомірної вигоди народними депутатами 9-го скликання.

«З метою перевірки викладеної у ЗМІ інформації, зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину народними депутатами України. Так, за інформацією, оприлюдненої у ЗМІ, 11 народних обранців, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тисяч доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні Комітету Верховної Ради», – йдеться в повідомленні САП.

Повідомляється, що САП вивчає справу за статтею про «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище», яка передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі з неможливістю обіймати певні посади терміном до трьох років, з конфіскацією майна.

Напередодні колишній віцепрем’єр-міністр Павло Розенко повідомив, що 11 народних депутатів від партії «Слуга народу» буцімто отримали хабарі за голосування проти одного антикорупційного законопроєкту на засіданні Комітету Верховної Ради. Розенко вказував, що Офіс «вимагає від депутатів-слуг пройти детектор брехні», хоча президентська канцелярія це офіційно наразі не коментувала.

За повідомленнями, йдеться про законопроєкт №2047-1. У вересні до Верховної Ради цей проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційних схем у сфері оцінки об’єктів нерухомості шляхом діджиталізації розрахунку податкової вартості нерухомості» подали депутати «Слуги народу». Серед головних ініціаторів законопроєкту – депутат Олександр Качура. Останній сьогодні у соцмережах заявив, що готовий відповісти на поліграфі – чи отримував він кошти або іншу неправомірну вигоду за подачу та лобіювання законопроекту 2047-1.

залишити відгук: