На території України постійно перебуває від 6 до 9 тисяч солдатів та офіцерів російської армії

російська армія

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що на території України постійно перебуває від 6 до 9 тисяч солдатів та офіцерів російської армії, а на кордоні з Україною ще близько 50 тисяч. Про це Грицак сказав в суботу журналістам.

«На території України постійно перебуває від 6 до 9 тисяч солдатів і офіцерів російської армії – на постійній основі, я наголошую. І ще близько 50 тисяч – на кордонів із Україною», – повідомив Грицак.

За його словами, СБУ зафіксувала офіційно участь понад півсотні росіян у військових діях на території України.

«З початку військового конфлікту нами задокументовано участь 56 росіян у військових діях проти України», – сказав голова СБУ.

Крім того, як каже Грицак, є докази, що громадяни Росії координували і планували диверсійні дії на території України, одним із таких планів був підрив військкомату в Києві в День захисника України, 14 жовтня. Виконавці – громадяни України вже затримані, а керівник – людина на території Росії.

Бойові дії на частині сходу України тривають із квітня минулого року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

Правда України

залишити відгук: