Польща виплатить тим, хто вказав на місцезнаходження золотого поїзда, 10% від вартості речей

золото гітлера

Якщо в поїзді, знайденому в Польщі, знайдуть коштовності, золото та культурні цінності, то їх повернуть власникам чи їхнім спадкоємцям, а 10% вартості виплатять особам, котрі його знайшли. Про це заявив заступник міністра культури Польщі Петро Жуховський.

Зокрема, заступник міністра заявив, що Польща поверне речі, які можуть знайти в поїзді їх власникам (якщо можна буде ідентифікувати), або ж заплатить 10% вартості від знахідки тим, хто вказав на поїзд.

За його словами, є кілька варіантів виплати 10% від вартості знахідки. “Один з них – винагорода. Якщо там будуть культурні цінності, то це винагорода від Міністерства культури вартістю не менше 10% від вартості скарбу”, – сказав він.

“Якщо ж там будуть речі, чиїх власників чи їхніх нащадків можна буде ідентифікувати, то, відповідно до закону, власники після отримання цих речей повинні виплатити тим, хто знайшов поїзд, 10% від їх вартості”, – додав Жуховський.

За його словами, швидше за все в поїзді знаходяться речі, які будуть визнані власністю держави. У такому випадку держава повинна виплатити тим, хто вказав на місцезнаходження поїзда, 10% від вартості речей.

Як повідомлялося, минулого тижня двоє мешканців Вальбжихського повіту в Польщі повідомили про те, що знайшли місце, де захований таємничий поїзд із золотом часів Другої світової війни.

При цьому чоловіки просили 10% від вартості поїзда за винагороду за те, що покажуть його місцезнаходження.

Слід зазначити, що Жуховський розповів про те, що інформацію про місцезнаходження поїзда було отримано від “особи, котра брала участь у його укритті і яка буквально на смертнім одрі зробила начерк місця його розташування”.

Правда України

залишити відгук: