Найближчі соратники путіна сприяли в Іспанії найбільшій російській банді

путін сприяв в Іспанії одній з найбільших російських банд

Ім’я Путіна згадується тричі в документі, який є запитом на те, щоб звинуватити 27 осіб у відмиванні грошей.

Деякі з найближчих соратників президента РФ Володимира Путіна, включаючи голову Газпрому, заступника прем’єр-міністра і двох колишніх міністрів, протягом більше десяти років сприяли в Іспанії одній з найбільших російських злочинних угруповань, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані мадридських прокурорів.

Члени “петербурзького Тамбовського угрупування” перебралися в Іспанію в 1996 році, коли Путін був заступником мера Санкт-Петербурга, щоб налагодити канали відмивання доходів від незаконної діяльності, йдеться в 488-сторінковому документі, який слідчі Хуан Каррана і Хосе Гринда направили 29 травня в Центральний суд за підсумками десятирічного розслідування.

У документі описується діяльність російської організованої злочинності “в епоху Путіна”, проводяться зв’язки між злочинною діяльністю і високопоставленими чиновниками в правоохоронних органах та представниками урядових структур в Москві, зазначає агентство.

У матеріалах підготовленої справи наводяться тисячі телефонних розмов, документація по банківських переказах та операціях з нерухомістю. Багатосторінковий документ є офіційним запитом на те, щоб звинуватити 27 осіб у відмиванні грошей, шахрайстві та інших злочинах.

Схвалення суду розчистило б прокурорам шлях для початку судового процесу, оскільки в Іспанії не можна судити обвинувачених заочно, відзначає агентство.

Єдиним російським чиновником, якому можуть пред’явити звинувачення, є Владислав Резник, член правлячої партії Единая Россия Володимира Путіна і заступник голови парламентського комітету з фінансів. Прокурори хочуть домогтися конфіскації майна Резника на курортному острові Майорка.

Згідно з версією слідства, через Резника передбачуваний лідер злочинного угруповання Геннадій Петров домагався призначення своїх людей на ключові пости в Росії в обмін на активи в Іспанії. Також про це раніше повідомляли іспанські видання El Mundo і ABC, відзначає агентство.

“Злочинній організації на чолі з Петровим вдалося домогтися чіткого проникнення в державні структури в його країні, і не тільки з законодавцем Рєзником, але і з кількома міністрами”, – йдеться в матеріалах справи.

Також у справі йдеться про зв’язки угрупування Петрова з віце-прем’єром Дмитром Козаком, головою Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикіним, екс-прем’єром і головою Газпрому Віктором Зубковим і екс-міністром оборони Анатолієм Сердюковим, повідомляє агентство.

Ім’я самого Путіна згадане в документі тричі, у тому числі в частковій розшифровці телефонної розмови між двома передбачуваними членами Тамбовської ОЗУ в 2007 році. “Ці люди обговорюють проблему з готелем в провінції Аліканте, і один з них згадує про будинок, яким Путін, за його твердженнями, володіє неподалік, в Торревьєхе”, – пише Bloomberg.

“Це повна нісенітниця, – сказав про звинувачення іспанських прокурорів прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. – Це за межею розумного”.

Резник в інтерв’ю в Москві заперечував будь-які правопорушення. “Він сказав, що з Петровим у нього стосунки “чисто світські” і що був би радий шансу поїхати до Іспанії і очистити своє ім’я, якщо суд відбудеться”, – відзначає агентство.

Нагадаємо, раніше глава інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер оцінив статки Володимира Путіна в $200 млрд, що робить його одним з найбагатших людей світу.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: