З 23 червня українці повинні здати відбитки пальців і цифрову фотографію для шенгенської візи

шенген

З 23 червня 2015 в Україні та інших країнах Східного партнерства країни Шенгенської зони ввели візову інформаційну систему.

Відповідно до неї заявники особисто повинні будуть здати відбитки пальців і цифрову фотографію.

Головна зміна для громадян України полягає в тому, що всі заявники повинні особисто з’явитися в консульство, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців і цифрову фотографію). Це стосується, зокрема, заявок на короткострокові шенгенські візи (з максимальним дозволом на перебування в 90 днів з кожних 180 днів), зазначили в представництві ЄС в Україні.

Для всіх наступних заяв на отримання візи, які будуть подаватися протягом 5 років після цієї процедури, відбитки пальців заявника будуть копіюватися з інформації, що міститься в системі ВІС з попередньої заявки.

Шенгенські візи, видані до 23 червня 2015 року, залишаються в силі.

Власники біометричних паспортів, які подаватимуть заявку вперше, теж повинні будуть прийти особисто в консульство після 23 червня, щоб подати заявку на отримання короткострокової шенгенської візи.

Плата за візу залишається такою ж, як і зараз.

Будь-яка особа має право отримати інформацію про свої дані у ВІС від країни-члена Шенгенського простору, яка внесла ці дані в систему. Будь-яка особа також може вимагати, щоб неточні дані, пов’язані з ним, були виправлені, а дані зібрані незаконним шляхом – видалені.

Відзначимо, візова інформаційна система (ВІС) – це система обміну даних між державами-членами Шенгенського простору за короткостроковими візами. Головними завданнями ВІС є полегшення процедури подачі візової заявки та перевірки на зовнішніх кордонах, а також підвищення безпеки. Система вже впроваджена на Близькому Сході, в Африці, Південній і Північній Америці, Австралії, Південно-Східної Азії, Центральної Азії, в країнах Західних Балкан та Туреччини.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: