США і ЕС готові душе швидко ввести нові санкції проти путіна

санкції

США і ЕС готові душе швидко ввести нові санкції проти Росії.

Сполучені Штати і Європейський Союз завершують підготовку подальших санкцій проти Росії, які можуть бути накладені, якщо Москва розгорне додаткові воєнні дії в Україні. Про це повідомляється з посиланням на високопоставлених представників адміністрації США і європейських дипломатів.

Джерела підкреслили, що рішення з приводу прийняття додаткових заходів немає, хоча на цьому тижні, у зв’язку з відновленням боїв на Донбасі, подальші санкції обговорювалися.

За словами джерел, потенційні нові заходи можуть стосуватися додавання імен і компаній в поточний список санкцій, а також фінансового, енергетичного та оборонного секторів Росії.

На питання про те, якими повинні бути військові дії Росії, щоб викликати подальші санкції, представник адміністрації зазначив, що “ви дізнаєтеся, коли ви побачите його”.

“Це може бути будь-яка велика атака в будь-якому місці всій лінії зіткнення. Ми всі знаємо, про що ми говоримо, і ми хочемо бути готовими і мати інструменти у випадку необхідності”, – підкреслило джерело.

“Існує великий перелік різних варіантів, якими лідери зможуть відповісти на будь-який вияв російської агресії, швидко і рішуче. Мова не йде про тижні”, – сказав чиновник.

Нагадаємо, 11 червня Європарламент ухвалив резолюцію про продовження санкцій проти Росії.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: