Тяжкохворого активіста Бекірова вивезли з СІЗО на обстеження – адвокат

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, вивезли на обстеження в клінічну лікарню імені Семашка в Сімферополі, повідомив кореспондентові проекту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат Іслям Веліляєв.

«Мого підзахисного Едема Бекірова вивезли до міськлікарні Семашка на консультацію до ендокринолога і кардіолога. Це планове обстеження, сьогодні його привезуть назад у СІЗО. Обстеження лікарів необхідне, оскільки стан здоров’я його, як і раніше, поганий, у нього високий рівень цукру, а інсулін, який йому колять, не допомагає», – розповів адвокат.

За словами Веліляєва, рішення вивезти його підзахисного на обстеження до міської лікарні адміністрація СІЗО в анексованому Криму ухвалила після відвідин Бекірова російським омбудсменом Криму Людмилою Лубіною.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну утримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.

За словами адвоката Ісляма Веліляєва, стан здоров’я його підзахисного останнім часом погіршився.

Раніше уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Бекірова мають намір відправити на медичне обстеження. Він переніс алергічну реакцію через ін’єкції інсуліну, призначеного йому після медобстеження.

залишити відгук: