Адвокати оприлюднять інформацію про інцидент із Балухом 24 вересня – Климент

Офіційна інформація від адвокатів про побиття засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха з’явиться 24 вересня, коли захисники приїдуть на судове засідання. Про це 18 вересня повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на архієпископа Сімферопольського і Кримського (УПЦ КП) Климента.

«24 вересня буде апеляційний суд. І тому 24 числа буде офіційна позиція адвокатів щодо ситуації, яка була в СІЗО. До цього ніхто ніякої інформації давати не може», – сказав архієпископ Климент.

Інформацію про майбутній візит до Балуха адвокатів підтвердила його захисниця Ольга Дінзе.

«Зараз я не можу ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію (про побиття Балуха – ред.) до спілкування зі своїм підзахисним Балухом. Якщо за результатами спілкування інформація підтвердиться, то, відповідно, тільки підзахисний ухвалюватиме рішення: чи подавати заяву про злочин, чи ні», – сказала Дінзе.

За словами адвоката, вона прибуде до Криму вранці 24 вересня, і відразу вирушить до Балуха.

Читайте також: Балух напише заповіт на випадок смерті – Денісова

Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримує «балансування на нульовій позначці».

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько чотирьох тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

залишити відгук: