Ми застрягли в Мінському процесі – Волкер про врегулювання на Донбасі

Прогресу в урегулюванні конфлікту на Донбасі немає, визнав 15 вересня на форумі «Ялтинської європейської стратегії» спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

«Ми застрягли в Мінському процесі. Ті кроки, які повинна зробити Україна (спеціальний статус, місцеві вибори), неможливо впроваджувати доки немає гарантій безпеки… Тому ми запропонували миротворчий контингент, який замінить російські сили і створить реальну безпеку. Ця пропозиція на столі, треба щоб Росія серйозніше до неї поставилася», – сказав Волкер.

Спецпредставник Держдепартаменту додав, що, потрібно продовжувати впливати на Росію через санкції та донесення до її громадян інформації про справжню ціну агресії. Волкер також наголосив, що

«всім нашим суспільствам, державним органам потрібно направити «прожектор» на цю гуманітарну катастрофу – адже тут лише кілька годин льоту від Берліна чи Мюнхена».

15-та щорічна зустріч «Ялтинської Європейської Стратегії» (YES) відбувається в Києві 13–15 вересня 2018 року. Цього року тема форуму – «Майбутнє покоління всього». У роботі конференції беруть участь понад 600 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн світу. Вже п’ять років вереснева зустріч відбувається замість окупованої Ялти в столиці України.

залишити відгук: