Сенцов на 116-й день голодування «виглядає цілком здоровим» – російський омбудсмен

Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак відвідав українського політв’язня Олега Сенцова в колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі, повідомляє російський «Інтерфакс».

Омбудсмен стверджує, що Сенцов ні на що не скаржиться і «виглядає цілком здоровим».

«Для людини, яка перебуває в режимі голодування 116 днів, виглядає цілком здоровим. Він адекватний, спокійний загалом. В добровільному порядку йому надається медикаментозна допомога. Коли я прийшов до нього, він як раз лежав під крапельницею», – сказав Сак.

За словами омбудсмена, Сенцов підтримує зв’язок з адвокатом і по телефону з родичами, і що нібито він сказав, що зустрічей з правозахисниками і представниками релігійних конфесій не потребує.

Сенцов заявив, що не має наміру припиняти голодування і готовий йти до кінця, сказав омбудсмен про результати зустрічі, яка, за його словами, тривала близько 30 хвилин.

Читайте також: Петиція із закликом врятувати Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідні 100 тисяч підписів

7 серпня адвокат Дмитро Дінзе після візиту до Сенцова повідомив, що стан українського режисера погіршується. За словами сестри Сенцова Наталі Каплан, «все не просто погано, все катастрофічно погано». 

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Він свою провину не визнав.

У Верховній Раді України 4 вересня зареєстрували проект постанови про заяву до норвезького Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури українського кінорежисера, політв’язня в Російській Федерації Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

залишити відгук: