В окупованому Криму комуністи протестували проти російської пенсійної реформи

В окупованому Сімферополі місцеве відділення російської компартії провело 2 вересня мітинг проти російської пенсійної реформи, повідомляє прес-служба партії.

Учасники заходу тримали в руках плакати «Ні грабіжницькій реформі!», «Ми хочемо жити, а не виживати!», «Уряд Медведєва – вороги народу!» та інші.

Організатори мітингу заявили, що телезвернення російського президента Володимира Путіна про пенсійну реформу «не виправдало надій».

За результатами мітингу була схвалена резолюція, згідно з якою комуністи вимагають розпустити уряд сусідньої Росії на чолі з Дмитром Медведєвим, Держдуму Росії, підконтрольний Кремлю парламент Криму.

2 вересня на мітингу в центрі Севастополя також вимагали відставки уряду сусідньої Росії і проведення референдуму щодо пенсійної реформи.

Президент Росії Володимир Путін 29 серпня в телезверненні запропонував підвищити пенсійний вік для жінок до 60 років, а не до 63, як пропонував уряд. Однак Путін, як і уряд Медведєва, вважає, що чоловіки повинні виходити на пенсію в 65 років. Також Путін додав, що необхідно встановити адміністративну та кримінальну відповідальність за звільнення або відмову в прийомі на роботу співробітників передпенсійного віку.

Раніше підконтрольні Кремлю парламенти Криму і Севастополя підтримали проект російського закону про пенсійну реформу.

залишити відгук: