Минула доба на Донбасі: 11 обстрілів з боку бойовиків, у ЗСУ – без втрат

Підтримувані Росією бойовики минулої доби здійснили 11 обстрілів на Донбасі, порушивши оголошене кілька днів тому «шкільне» перемир’я. Як передає штаб Операції об’єднаних сил, ситуація в зоні бойових дій мала «ознаки до стабілізації». Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, бойовики не застосовували, заявили у штабі.

«Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Південне, Мар’їнка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Водяне», – йдеться в повідомленні.

Бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» на своїх ресурсах не вказують зведених даних щодо бойових дій за минулу добу на захоплених ними територіях.

Читайте також: Бойовики перенесли початок навчального року через смерть Захарченка

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. СММ ОБСЄ заявила, що від початку оголошено перемир’я вже зафіксувала близько 370 фактів його порушення.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

залишити відгук: