Український дипломат спростував інформацію про причетність до продажу «Українського медіа-холдингу»

Надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба спростував інформацію про те, нібито брав участь у переговорах щодо продажу «Українського медіа-холдингу». Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода. 

«Це (опублікувало – ред.) одне славне видання під назвою «Страна.ua», яке відоме своєю «коректністю» і «достовірністю» своїх даних. І це було саме в той період, коли була інформаційна атака в різних джерелах, пов’язана з одним відомим олігархом. Ну от вони таку річ придумали, що я ніби був посередником при продажі мільярдної цієї угоди», – зазначив він. 

Два роки тому, в травні 2016 року, видання «Страна.ua» опублікувало статтю, в якій ішлося, зокрема, про те, нібито Олександр Щерба у 2013 році був одним із переговірників стосовно продажу «Українського медіа-холдингу» бізнесменом Борисом Ложкіним (у 2016 році головою Адміністрації президента Порошенка) . 

«Цікаво, що, за чутками, Щерба також брав участь в переговорах про продаж в 2013 році Борисом Ложкіним… «Українського медіа-холдингу». Купив його тоді, нагадаємо, бізнесмен Сергій Курченко, близький до сім’ї Януковича і особисто до Сергія Арбузова. Причому, що характерно, за повідомленнями ЗМІ, гроші від Курченка до Ложкіна за покупку «УМХ» в розмірі 315 мільйонів доларів проходили через австрійські банки…», – йшлося в матеріалі. 

Продаж медіа-холдингу United Media Holding (UMH) відбувся у 2013 році. Його власником був підприємець Борис Ложкін, а покупцем – нині олігарх-утікач Сергій Курченко. До холдингу входив, зокрема, журнал Forbes Ukraine, який вів розслідування проти Курченка. 

Сайт міжнародного телеканалу Al Jazeera опублікував розслідування, у якому йшлося про те, що продаж було «заплямовано брудними грошима, і цей осад не змити». Як з’ясували журналісти, Сергій Курченко, якого названо «газовим чарівником України» часів екс-президента Віктора Януковича, взяв кредит у державному «Укрексімбанку», однак ці гроші були «брудними», бо походять із позики, забезпеченої вкраденими активами. 

Також читайте: В Австрії закрили справу про відмивання грошей Ложкіним і Курченком – видання

Повністю інтерв’ю з Олександром Щербою дивіться у програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв’ю» у суботу, 1 вересня.

залишити відгук: