Суд у Криму засудив харків’янина Стешенка до двох років колонії-поселення

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя засудив харків’янина Олександра Стешенка до двох років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні. Про це повідомляє прес-служба ФСБ Росії в анексованому Криму і Севастополі.

Стешенка визнали винним у підпалі будинку муфтія Еміралі Аблаєва.

Силовики стверджують, що в ході слідства Стешенко повністю визнав свою провину і клопотав про особливий порядок судового розгляду. Тому кримінальне переслідування проти нього за статтею «створення екстремістського співтовариства» припинили у зв’язку з «каяттям».

12 квітня активісти з громадської ініціативи «Крим SOS» з посиланням на матір українця харків’янина Олександра Стешенка повідомили, що російські силовики затримали його на пункті пропуску «Чонгар» на в’їзді до анексованого Росією Криму.

За інформацією активістів, 14 квітня адвокат Стешенку в пошуках свого підзахисного відвідав прикордонне управління ФСБ Росії в Криму в Сімферополі. Співробітники управління підтвердили, що Стешенко перебуває у них, а потім ФСБ Росії почала заперечувати затримання харків’янина.

Пізніше російські силовики заявили, що нібито припинили в Криму діяльність екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва Еролом Велієвим, до якої нібито входив Стешенко.

У ФСБ стверджують, що «члени екстремістського співтовариства в січні 2018 року здійснили підпал будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва».

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв стверджує, що ця справа сфабрикована для того, щоб скомпрометувати Меджліс кримськотатарського народу.

залишити відгук: