Сестра Сенцова: Олег втрачає надію і не вірить у звільнення

Український режисер Олег Сенцов, який 96-ий день голодує в російській колонії, «більше не вірить» у те, що звільнення наближається, заявила в коментарі агенції AFP двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан.

«Він втрачає надію», – сказала Каплан 16 серпня, через тиждень після отримання листа від Сенцова, в якому він сказав їй, що відчуває, що «кінець близький».

«У  листі він написав мені, що ми більше не повинні говорити йому, що свобода наближається, він більше не вірить», – цитує Каплан AFP.

За словами сестри Сенцова, вона чекає, коли західні лідери чинитимуть тиск на Москву і «знайдуть якийсь важіль для звільнення Олега й інших політичних в’язнів».

Читайте також: Стан передкритичний. Українського режисера Олега Сенцова відвідали в колонії

«Такий важіль дійсно існує, я в цьому впевнена», – зазначила вона.

«Ми не можемо опускати руки, поки Олег продовжує бій. Це було б зрадою як Олега, так і людей, які докладають таких величезних зусиль, щоб реалізувати його звільнення», – додала Каплан.

Раніше в Кремлі заявили, що Сенцов повинен особисто звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування. Але сестра режисера наголосила, що він цього робити не буде.

14 серпня Олег Сенцов сказав російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка відвідувала його в колонії, що його стан «передкритичний».

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

залишити відгук: