Москалькова: «довірена особа Путіна» засуджена в Україні до умовного терміну

Керівниця кримського відділення російського громадського руху «Волонтери Перемоги», довірена особа російського президента Володимира Путіна на виборах Олена Одновол засуджена в Україні до трьох років умовно, повідомила уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в коментарі ТАСС.

«Щойно розмовляла телефоном з [українським омбудсменом] Людмилою Денісовою. Вона повідомила, що сьогодні щодо Олени Одновол винесене судове рішення про засудження її на три роки умовно, завтра вона буде звільнена із СІЗО», – розповіла Москалькова 16 серпня.

Вона додала, що інформація про те, де Одновол буде відбувати умовний термін, не уточнюється.

Москалькова з посиланням на слова Денісової зазначила, що Одновол визнала свою провину.

«Однак суть цих злочинів мені не була доведена до відома. Денисова обіцяла надіслати вирок як тільки він буде отриманий із суду», – сказала російський омбудсмен.

Українська сторона наразі не коментувала цю інформацію.

Затриману на адмінкордоні Олену Одновол підозрювали у скоєнні державної зради. 25 квітня суд у Херсоні заарештував Одновол на 60 діб без застави. Згодом тримання під вартою продовжили.

Українські правоохоронці стверджували, що вона незаконно організувала і проводила в анексованому Криму і Севастополі збір підписів на підтримку висування Володимира Путіна кандидатом на посаду президента Росії на виборах 2018 року.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

залишити відгук: