«Північний потік-2» заявив про пропозицію маршруту в обхід територіальних вод Данії

Російська компанія Nord Stream 2 заявляє, що подала заявку та звіт про оцінку впливу на довкілля до Енергетичної агенції Данії щодо альтернативного маршруту. Згідно з пропозицією компанії, газопровід може проходити у виключній економічній зоні на північний захід від датського острова Борнгольм.

«Це альтернативний маршрут, які не проходить через територіальні води Данії. Nord Stream 2 не припиняє процедуру по заявці з пріоритетним маршрутом, яка була ініційована в квітні 2017 року та підготовлена на основі рекомендацій, отриманих від влади Данії в ході успішного планування та будівництва наявного газопроводу «Північний потік», – пояснюють у компанії.

В повідомленні також зазначено, що рекомендація Міністерства закордонних справ Росії до Енергетичної агенції Данії розглянути заявку компанії щодо основного маршруту знаходиться на розгляду з січня 2018 року. У зв’язку з цим в компанії вирішили подати додаткову заявку, яка, втім, не скасовує попередньої.

Читайте також: «Порошенко: «Північний потік-2» – «троянський кінь» Кремля»

Передбачається, що альтернативний маршрут сягатиме 175 кілометрів і перетинатиме лише датську економічну зону.

Першу заявку на маршрут, який проходив би через територіальні води Данії, російська компанія подала ще в квітні 2017 року.

Наразі Данія – єдина країна з тих, через які планується провести «Північний потік-2», яка ще не дала згоди на будівництво.

Газопровід, який повинен пройти дном Балтики і прокачувати природний газ з Росії до Німеччини, викликає побоювання у країн Центральної та Східної Європи, а також Сполучених Штатів. Критики проекту в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, США та інших країнах стверджують, що його реалізація дозволить Москві використовувати газопровід як інструмент політичного впливу в Європі.

залишити відгук: