У Запоріжжі на акції з нагоди 22 червня чергували 315 правоохоронців

У Запоріжжі 315 правоохоронців чергували біля місця проведення акції громадської організації «Полк Перемоги», на заході якої 9 травня сталися масові заворушення та бійки.

22 червня всіх учасників заходу до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни біля пам’ятника «Скорботна мати» правоохоронці перевіряли на наявність забороненої символіки. На місці чергували поліцейські та нацгвардійці. Також довкола монументу було встановлено тимчасову металеву огорожу. Як повідомили представники поліції, такі посилені заходи запроваджені з метою не допустити повторення травневих подій. 

«Ми їх перевіримо, щоб не було ніякої символіки, що забороняється нашим законодавством, і щоб не було радикалів, що можуть спровокувати яку-небудь ситуацію. На 9 травня теж нібито багато людей задіяли, але провокації були. Дві-три людини спровокували маленьку бійку, яка нікому не потрібна була, і ця картинка нікому не потрібна була. У кого буде заборонена символіка, будемо садити до службового авта і відвозити до райвідділу поряд, складати адміністративні протоколи»,– розповів заступник голови поліції області Олександр Панченко 

Організатор акції «Полк перемоги» Андрій Іванов повідомив, що йому не було відомо, що цього ж дня обласна і міська влада проводять офіційні заходи до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни з покладанням квітів до меморіального комплексу «Летять журавлі», тому представники його організації вирішили провести окрему акцію.

Захід відбувся без конфліктів. Окремі представники патріотичних сил осторонь спостерігали за мітингом «Полку Перемоги» і в його перебіг не втручалися.

«Зробили всі висновки. Тут і наші силові структури, і наші люди, щоб не було тих помилок, що були. Заборона символіки – нам це наша влада гарантувала, що буде все нормально, що не буде провокацій. Тобто ми їм повірили і намагалися через це не поляризувати ситуацію», – розповів ветеран війни на Донбасі Тимур Книш.

Також біля місця події чергувало кілька чоловіків із пов’язками громадської організації «Радомир», що діє при місцевій єпархії Української православноїцеркви Московського патріархату.

Громадська організація «Полк Перемоги» влаштувала в Запоріжжі 9 травня захід, що за стилістикою нагадував російську акцію «Безсмертний полк». Між його учасниками та патріотично налаштованими активістами тоді виникли сутички, після чого поліція та нацгвардійці оточили учасників «Полку Перемоги» та згодом вивели їх з місця події. Одну особу було затримано. 

залишити відгук: