У «Слузі народу» заявили, що профінансують опитування Зеленського 

Політична партія «Слуга народу» профінансує опитування, ініційоване президентом України Володимиром Зеленським у день місцевих виборів 25 жовтня. Як йдеться в заяві партії у фейсбуці, таке рішення ухвалили на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня.

«Чи це законно? Так. «Слуга народу» не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил», – йдеться в заяві.

У «Слузі народу» додали, що всі витрати, пов’язані з опитуванням, будуть відображені в звіті партії, який подається в НАЗК.

«Підкреслимо, що не йдеться про гроші платників податків, оскільки у 2020 році партія «Слуга народу» відмовилася від державного фінансування та передала ці кошти на боротьбу з COVID-19», – заявили в СН.

За даними Київського міжнародного інституту соціології, майже 54,6% українців мають намір взяти участь в опитуванні президента України Володимира Зеленського 25 жовтня. При цьому результатам опитування готові довіряти 43,4%, не довірятимуть – 40,7%.

Читайте також: Відповіді українців на 5 запитань від президента Зеленського матимуть політичні наслідки – «слуга народу» Качура

13 жовтня Зеленський заявив, що 25 жовтня на виборчих дільницях під час місцевих виборів українцям поставлять «п’ять важливих питань» про те, що «раніше нас ніколи не питали». Він пообіцяв озвучити питання пізніше.

Згодом в Офісі президента повідомили, що опитування не матиме юридичних наслідків.

Запропоновані питання звучать так:

Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?
Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

залишити відгук: