У «Слузі народу» збирають підписи, щоб виключити Лероса з фракції – депутатка Ясько

У «Слузі народу» збирають підписи, щоб виключити з фракції народного депутата Гео Лероса, повідомила народна депутатка Єлизавета Ясько у фейсбуці.

«У фракції збирають голоси за виключення Гео Лероса з фракції. Офіційно заявляю, що я утрималася. Не дивлячись на те, що я не завжди згодна з Гео, я не хочу і не буду займати позицію проти Гео Лероса», – наголосила Ясько.

Сам Лерос переконаний, що президент України Володимир Зеленський наказав збирати підписи за його виключення з фракції після сьогоднішньої промови. З трибуни парламенту Лерос розкритикував Зеленського і заявив, що той «не став воювати зі старою системою», а «просто з нею злився».

В Офісі президента наразі не коментували звинувачення з боку Лероса.

Гео Лерос відомий, зокрема, після публікації у фейсбуці відеокадрів, на яких брат голови Офісу президента проводить кілька розмов. Законодавець називає ці зйомки «відеодоказами», як «Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звичайно, заробіток на державі».

Сам голова Офісу президента Андрій Єрмак звернувся до СБУ та ДБР, «щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їх достовірності, всіх фактів, а також хто і на чиє замовлення це робив, як ці записи опинилися у Гео Лероса».

Брат Андрія Єрмака Денис заявив, що є «вільним громадянином, який має право зустрічатися з ким завгодно, знайомитися із ідеями громадян, проєктами». Він наголосив, що в нього є громадська організація «Українське бюро національного розвитку», що «займається розробками, науковими адаптаціями проєктів, пов’язаних з економікою, соціонікою».

залишити відгук: