В Україні вшановують пам’ять військових, загиблих у збитому на Луганщині Іл-76

В Україні 14 червня вшановують пам’ять 40 українських десантників та 9 членів екіпажу літака Іл-76, збитого цього дня в 2014 році поблизу контрольованого на той час українськими військовими аеропорту Луганська.

 «Світла пам’ять воїнам, які загинули у збитому літаку Іл-76, і всім захисникам України, котрі цього дня віддали свої життя за нашу незалежність. Не маємо права забути. Герої не вмирають!» – написав у фейсбуці президент України Володимир Зеленський.

 

Його попередник на посаді, п’ятий президент України Петро Порошенко також згадав про загибель військових.

«6 років минуло з тієї страшної ночі, коли у небі над Луганщиною росіяни збили із зенітно-ракетного комплексу український літак Іл-76. 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу, які перебували на борту, загинули», – написав Порошенко у твітері.

 

Міністерство оборони України повідомило, що 13 червня біля пам’ятника екіпажу літака Іл-76 у Мелітополі зібралися військовослужбовці гарнізону, рідні та близькі загиблих.

«Кількома залпами військові вшанували пам’ять своїх побратимів. Учасники мітингу поклали квіти до меморіалу, після чого відвідали могили загиблих та меморіальний комплекс, який розташований на території військової частини», – ідеться в повідомленні.

Українські військові льотчики отримали наказ 14 червня 2014 року доставити особовий склад та вантаж до Луганського аеропорту. Близько першої ночі, коли літак ішов на посадку, його збили російські гібридні сили. Усі, хто був на борту, загинули.

залишити відгук: