Зеленський переходить на особливий режим роботи через хворобу дружини

Президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв’язку з виявленням COVID-19 у його дружини Олени. Про це ввечері 12 червня повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров’я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат», – ідеться в повідомленні.

Також сайт президента вказує, що ситуації самоізоляції та карантину в Конституції України передбачені не були. «Саме тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи Президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам», – повідомляє сайт.

Протокол передбачає, що президент України щодня проходить тестування методами ІФА та ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників.

 

Дружина президента України Олена Зеленська вдень 12 червня повідомила, що захворіла на COVID-19. «Сьогодні я отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Неочікувана новина. Особливо враховуючи те, що я та моя родина продовжуємо дотримуватись усіх правил – маски, рукавички, мінімум контактів», – написала вона.

 

В Україні за останню добу зафіксували 683 нових випадки COVID-19, свідчать дані на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ.

Загалом тепер на території країни виявили 29 753 випадки коронавірусної хвороби. 13 567 людей одужали, 870 – померли.

Зранку 11 червня в Україні з

 

залишити відгук: