Українцям буде складно розрахуватися за кредитами на заміну газових котлів і утеплення приміщень

утеплення

Державна програма часткової компенсації утеплення приміщень – це мотивуюча допомога українцям, яка має взаємовигідні підстави. Про це повідомив експерт енергетичних програм Сергій Дяченко.

“В основі механізму компенсації частини кредиту на заміну газових котлів українцям лежить взаємна вигода. Адже з одного боку – це допоможе населенню з невеликими доходами взяти кредит на більш вигідних умовах А з іншого – у майбутньому дасть економію споживання газу в Україні, яка більше половини своїх потреб у “блакитному” паливі поповнює за рахунок імпорту“, – вважає експерт.

Також, за словами С.Дяченко, сама ідея компенсації за кредитами є прийнятною, проте українцям все одно буде складно розрахуватися за кредитом на заміну газових котлів.

“Компенсація за кредитами на заміну газових котлів – це світовий загальноприйнятий механізм, коли держава заохочує до певних дій часткової допомогою але, марно сподіватися на те, що українці масово почнуть брати кредити на заміну котлів. Адже якщо порахувати тіло кредиту, відсотки банку – це все одно не дешеве задоволення“, – сказав він.

Також, за словами експерта, українцям варто реалізувати запропонований механізм, адже це дозволить скоротити споживання природного газу.

“Нам варто перейти на нові енергозберігаючі котли, адже це дозволить в значних обсягах скоротити споживання природного газу”, – підкреслив він.

Нагадаємо, 16 серпня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав громадян України зайнятися утепленням будинків. За його словами, Держава компенсує 30% по кредиту на покупку негазового котла. Він також зазначив, що ті люди, кому призначено субсидії, отримують компенсацію 70% на придбання котла або матеріалів для утеплення.

Правда України

залишити відгук: