В США продовжено на добу фінальний раунд переговорів України з приватними кредиторами

борг

Україну і її приватних кредиторів залишили на самоті, і вони повинні вести переговори в атмосфері “правий той, у кого більше сили”. Про це у своїй статті, опублікованій в газеті WSJ написав американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос.

Так, Сорос просить Захід полегшити Україні борговий тягар. Відомий фінансист наполягає на тому, що в умовах бойових дій країна не може розрахуватися з усіма боргами і підкреслює, що Україні важко вести переговори зі своїми кредиторами, домовленість з якими є вимогою МВФ для надання подальшої фінансової допомоги Києву.

Окрім того, Сорос закликає уникати сценарію дефолту і вказує на складність переговорів для української делегації: “Україна та її приватні кредитори залишені на самоті і повинні вести переговори в атмосфері “правий той, у кого більше сили”.

“За таких умов єдиним важелем у руках України є дефолт – якщо, звісно, не буде угоди про відстрочення виплат. А якщо оголосити дефолт, тоді в довгостроковій перспективі ніхто не буде інвестувати в Україну. Дефолти держав дорого коштують. Про це свідчить досвід Латинської Америки в 1980-х рр. і приклад нинішньої Греції. Але коли країна і її кредитори домовляються, то зазвичай ситуація нормалізується через рік-два”, – написав Сорос.

Раніше сьогодні повідомлялося про те, що в США продовжений ще на добу фінальний раунд переговорів міністра фінансів України Наталії Яресько з приватними кредиторами щодо реструктуризації держборгу.

Правда України

залишити відгук: