Національна комісія з цінних паперів заборонила торгівлю акціями фірм Коломойського

приватбанк

Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку заборонила торгівлю акціями ряду фірм.

Компанія “Код Інвест” очолила список компаній, торгівлю акціями яких НКЦПФР призупинила на всіх фондових біржах. Про це повідомляється з посиланням на інформацію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Торгівля паперами цієї та інших фірм заборонена “з метою захисту інвесторів у цінні папери і держави”.

Всього в переліку 78 компаній загальним обсягом торгів в 2014-2015 роках 384,44 млрд грн. і загальною капіталізацією 460,18 млрд грн.

З цієї суми третину капіталізації 141,44 млрд грн. і обсяг торгів цінними паперами 67,76 млрд грн. припадає на “Код інвест”.

Найбільшими акціонерами цієї дніпропетровської фірми є віргінські офшори Albroath international corp і Melchett invest limited.

Melchett відоме як акціонер будівельної компанії Аеробуд, “Верхньотокмацького хлібоприймального підприємства” та “Білогірської реалізаційної бази хлібопродуктів”. Облік прав власності цих підприємств здійснюють Приватбанк Ігоря Коломойського і “Славутич-реєстратор” Геннадія Корбана.

Albroath відоме як акціонер “Одеського ВАТ по експорту та імпорту нафтопродуктів”, облік прав власності якого також здійснює Приватбанк. У 2012 році податківці внесли Albroath в список нерезидентів, пов’язаних з “Приватом”.

Ще активніше “Код Інвеста” торгували паперами “Силові електронні прилади управління” – на суму 88 млрд грн. За даними НКЦПФР, капіталізація фірми була другою за величиною – 33,64 млрд грн.

Найбільшими акціонерами “Силові електронні прилади управління” є два офшору – віргінський Everrin commercial sa і Ballioti enterprises ltd з Сент-Кітс і Невіс.

Ballioti відоме як акціонер вищезгаданого “Аеробуд”, “Трояновський елеватор” і “Запорізький оліяжиркомбінат”, облік прав власності яких здійснює Приватбанк.

На третьому місці в рейтингу по капіталізації з показником 28,81 млрд грн. знаходиться дніпропетровський “Київшляхбуд”.

Найбільшим акціонером компанії є кіпрська компанія Lucrino investments limited. Вона також згадується як власник акцій низки підприємств, якими розпоряджався Приватбанк.

Нагадаємо, в липні агентство S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг Приватбанку за зобов’язаннями в іноземній валюті до “СС”.

Правда України

залишити відгук: