Укртранснафта призупинила прийом і транспортування нафти Укрнафти, незважаючи на попередню оплату послуг

Коломойський

Укртранснафта призупинила прийом і транспортування нафти Укрнафти, незважаючи на попередню оплату послуг. Про це повідомляє прес-служба компанії.

“У зв’язку з затоварюванням резервуарних парків, ПАТ “Укрнафта” буде вимушене припинити видобуток нафти і газу починаючи з 24:00 31 липня 2015 року. Це призведе до припинення законтрактованих поставок нафти на нафтопереробні потужності”, – йдеться в повідомленні.

Незаплановане припинення видобутку також може спричинити незворотні наслідки техногенного характеру, заявляють у компанії.

Заступник голови правління – виконавчий директор Укрнафти Володимир Пустоваров заявив, що перед компанію вперше постала подібна ситуація, і пригрозив Укртранснафті судом.

Окрім того, керівництво Укрнафти звернулося до голови Нафтогазу Андрія Коболєва і міністра енергетики Володимира Демчишина з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася, і не допустити зупинки видобутку нафти і газу.

НАК також відмовилася транспортувати нафту, видобуту Укрнафтою, на Кременчуцький нафтопереробний завод через відмову групи Приват повернути в державні нафтопроводи технологічну нафту з Кременчуцького НПЗ. Він зазначив, що менеджери Кременчуцького НПЗ відмовляються повертати технологічну нафту під вигаданими приводами.

“Кажуть, що ситуація неспокійна, треба з Міноборони узгодити”, – сказав Пасішник.

Раніше повідомлялось про те, що Укрнафта відмовляється виплачувати державі 1,8 млрд грн дивідендів за 3 останні роки, посилаючись на те, що Нафтогаз забрав у неї газу на 2,6 млрд грн. У Нафтогазі вважають цю аргументацію незаконною.

Як раніше повідомлялося, Міністерство екології та природних ресурсів України має намір призупинити ліцензії Укрнафти через великі борги, накопичені компанією перед державним бюджетом.

Правда України

залишити відгук: