Японія і СОТ переконали Мінекономіки в необѓрунтованості додаткового податку

мито на автомобілі

Мінекономіки на виконання рішення СОТ вирішило рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати спецмито на імпорт автомобілів в Україну. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Нікольська.

При цьому на запитання, чи подешевшають від цього автомобілі, заступник міністра відповіла, що це питання до дилерів.

Зазначимо, що Світова організація торгівлі визнала законними претензії Японії до України щодо необґрунтованості введення такого податку і закликала Київ скасувати мито на імпорт автомобілів.

“Дійсно, було прийнято рішення про невідповідність угодам СОТ рішення про застосування спеціальних заходів щодо експорту автомобілів. При цьому СОТ погодилася і з деякими аргументами України, але щодо основної частини підтримала позицію Японії, яка скаржилася в цій справі”, – зазначила Нікольська.

“Позиція міністерства: ми рекомендуватимемо Міжвідомчій комісії скасувати це мито, щоб ми як законослухняний член СОТ виконали це рішення”, – додала заступник міністра.

Крім того, вона заявила, що в контексті набуття чинності Угоди про асоціацію Україну розглядають як майданчик для розміщення виробничих потужностей для експорту в Євросоюз.

Як повідомляла ПравдаUA, в Україні вдвічі знизилися спецмита на імпорт авто. З 14 квітня втратили чинність спеціальні мита на імпорт автомобілів в Україну, які були введені у 2013-му терміном на 3 роки.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: