Лисий карлик уклінно просить Україну продовжувати транзит його газу після 2019 року

транзит газу після 2019 року

Російський президент доручив провести переговори з Україною про транзит газу після 2019 року.

Президент Росії Володимир Путін доручив провести з Україною переговори про продовження транзиту російського газу після 2019 року. Про це повідомив глава Газпрому Олексій Міллер.

Він наголосив, що Газпром не відмовляється від цих переговорів, але його не влаштовують умови транзиту російського газу.

“Ми ніколи не підпишемо контракт на невигідних несправедливих неприйнятних для нас умовах контракту на транзит”, – сказав Міллер.

Він зазначив, що Нафтогаз України хоче підвищити ставку транзиту з нинішніх $2,7 до $5 за 1 тис. куб. м на 100 км.

Як ми повідомляли, 24 червня Путін заявив, що Росія не може надавати Україні таку саму знижку на газ, як це було раніше.

Зазначимо, в Україні заявляють, що ціна транзиту російського газу занижена і вимагають перегляду тарифів.

У Росії, у свою чергу, кілька разів говорили, що не будуть продовжувати з Україною контракт на транзит газу, який закінчується у 2019 році.

“Транзитний контракт з Україною не буде продовжений після 2019 року. Тому зараз всі зусилля спрямовані на те, щоб реалізувати будівництво газотранспортної інфраструктури в Туреччину, на кордон Туреччини та Греції, і доставку споживачам південно-східної та Центральної Європи через цей маршрут”, – брехав ще у квітні глава міненерго РФ Олександр Новак.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: