У київському метрополітені впроваджують нову технологію оплати за проїзд

метро

У столичному метрополітені впроваджують нову технологію оплати за проїзд, яка працюватиме паралельно з жетонами і проїзними: заплатити за поїздку можна буде безпосередньо на турнікеті, банківською карткою.

Подібний спосіб оплати є тільки в трьох містах світу – Лондоні, Санкт-Петербурзі та Афінах. Київ стане четвертим у цьому списку.

Відповідні турнікети-термінали вже з’явилися на 15 станціях підземки: “Хрещатик”, “Театральна”, “Золоті ворота”, “Площа Льва Толстого”, “Майдан Незалежності”, “Поштова площа”, “Контрактова площа”, “Палац спорту”, “Арсенальна”, “Університет”, “Олімпійська”, “Палац” Україна”, “Лук’янівська”, “Кловська” і “Печерська”. Розраховуватися карткою тут можна буде вже з сьогоднішнього дня.

Протягом кількох місяців у підземці будуть придивлятися, як нова система себе зарекомендує, а після цього такі турнікети можуть з’явитися і на всіх станціях. Втім, будь-яких проблем не очікують: тестові випробування пройшли успішно.

Для проходу на станцію достатньо буде піднести картку до турнікета, і з неї автоматично буде знято 4 грн – тобто вартість однієї поїздки. Правда, не всі банківські картки спрацюють: тільки MasterCard з системою PayPass: такі можна оформити в 13 банках України.

У метро розраховують, що послуга підійде насамперед іноземним туристам, людям, які приїжджають у відрядження або тим, хто дуже рідко користується метро: їм не доведеться стояти в чергах, шукати каси або термінали.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: