ЗАЯВА ПОЛКУ АЗОВ З ПРИВОДУ УХВАЛИ ПАЛАТИ ПРЕДСТАВНИКІВ США

Азов

“Азов” обурений рішенням Конгресу США не надавати допомогу полку спеціального призначення. Про це повідомляє прес-служба “Азову” у мережі:

ЗАЯВА ПОЛКУ АЗОВ З ПРИВОДУ УХВАЛИ ПАЛАТИ ПРЕДСТАВНИКІВ США

10 червня Палата Представників США ухвалила правку з ініціативи конгресменів Джона Коньєрса та Теда Йохо до законопроекту «Про витрати на оборону у 2015 році»: АЗОВу не буде надано тренувальної підготовки, а Україні не нададуть ПЗРК. Рішення щодо АЗОВу стало можливим після того, як конгресмени звинуватили полк у неонацизмі, фашизмі та порівняли українських патріотів з ісламськими фундаменталістами.
Ми вкрай здивовані та обурені такими заявами. Наш полк завжди стояв на позиціях патріотизму та ніколи не апелював до жодних інших світових ідеологічних течій.
Україна, яка є набагато старшою за США, ще з Княжої Доби мала професійне військо. Будь-які військові операції завжди мали на меті захист, а не загарбання. Тож, на нашій землі ніколи не існувало навіть підґрунтя до виникнення явищ, про які оголосили конгресмени. Парламентаріям, для демонстрації справжньої солідарності з Україною, радимо звернути увагу на проросійську французьку партію, яка невдовзі може стати правлячою.
Апеляції конгресменів до досвіду Афганістану викликають подив, адже порівнювати Україну та Афганістан навіть у цивілізаційному вимірі вкрай некоректно. Натомість хочемо нагадати, що США взяло на себе, відповідно до Будапештського меморандуму, зобов’язання гарантувати територіальну цілісність та суверенітет України. Звертаємо увагу, що рівень виконання цих гарантій, взятих США, перебуває у вкрай незадовільному стані.
Вбачаємо у таких заявах лише політичне замовлення і закликаємо всіх українських патріотів підтримати полк АЗОВ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: