Яресько переконує українців, що дефолт для України – це не страшно

Яресько

Міністр фінансів Наталія Яресько заперечує девальвацію національної валюти, якщо Україна оголосить дефолт за зовнішніми зобов’язаннями.

“Ні, девальвації не буде, тому що тиск на валютному ринку, навпаки, зменшиться, так як ми не витрачаємо валюту на виплати за зовнішніми кредитами”, – сказала міністр.

При цьому Яресько повідомила, що дефолту не потрібно боятися.

“Потрібно розуміти ситуацію: єдині, хто відчує негативний ефект дефолту, – це комерційні підприємства, які зараз можуть впоратися і мають можливість виходити на зовнішні ринки запозичень. Звичайно, для них відсоткові ставки підвищаться. Але таких компаній в Україні, на жаль, дуже мало“, – підкреслила вона.

У той же час міністр фінансів висловила впевненість у тому, що Україна зможе домовитися із зовнішніми кредиторами про реструктуризацію зовнішніх боргів.

“Хоча б тому, що коштів у нас немає”, – сказала Яресько.

За її словами, на український народ дефолт не матиме ніякого впливу.

Як повідомляло агентство, Яресько вважає, що та робота, яка була проведена з місією Міжнародного валютного фонду, є успішною.

Міністр фінансів впевнена в отриманні наступного траншу від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,7 млрд доларів у липні.

Яресько повідомила, що ці кошти призначені для поповнення золотовалютних резервів НБУ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: