Знову йдуть жорстокі бої в районі Мар’їнки неподалік Донецька

знову йдуть жорстокі бої

У районі Мар’їнки, що неподалік Донецька, триває бій, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, збройна сутичка розпочалася близько 9:00. Бойовики почали обстрілювати позиції українських урядових сил, які контролюють Мар’їнку, із мінометів і стрілецької зброї.

«Під прикриттям цього вогню диверсійно-розвідувальна група супротивника намагалася наблизитися до наших позицій, але була вчасно виявлена. Зараз із нею триває бій», – сказав Лисенко. За його словами, в українських військових достатньо сил у Мар’їнці, щоб протистояти бойовикам.

Раніше про поновлення бою в Мар’їнці повідомив народний депутат від партії «Народний фронт», координатор добровольчого батальйону «Київ-1» Євген Дейдей на своїй сторінці у мережі.

На сайтах сепаратистів про ситуацію поблизу Мар’їнки нічого не повідомляють. Водночас бойовики звинуватили сили АТО в 30 обстрілах своїх позицій за минулу добу.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики. За даними української влади, того дня під Мар’їнкою загинули четверо військових, 38 були поранені. Крім того, за цими даними, загинули двоє цивільних, п’ятеро були поранені.

Сепаратисти 3 червня ввечері подали такі дані своїх втрат: 14 загиблих, 86 поранених, із них тяжкопоранених – 18. Крім того, повідомляли про щонайменше 60 поранених цивільних жителів Донецька.

Чергові мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні мінських угод. 

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: