В Україні збільшилася кількість одержувачів субсидій на комунальні послуги і виникли черги

субсидії

В Україні збільшилася кількість одержувачів субсидій на комунальні послуги, при цьому через деякі технічні збої виникають черги. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

“З 1 травня цього року почала діяти нова реформована програма субсидій в Україні. Хочу сказати, що тільки за ці три тижні, які пройшли з 1 травня, за допомогою до соціальних служб місцевих органів влади, які гарантують людям захист від підвищення цін на комунальні послуги , звернулися близько 700 тисяч осіб“, – сказав Розенко.

Голова Мінсоцполітики зазначив, що реформована система субсидій запрацювала. “На сьогоднішній день ми маємо інформацію, що в порівнянні з травнем минулого року, у нас сьогодні вже оформлено субсидій на 400 тисяч сімей більше, ніж рік тому”, – сказав Розенко.

За словами міністра, на сьогоднішній день за програмою оформлення нових субсидій та переоформлення вже існуючих в управліннях соцзахисту на обробці знаходиться в цілому близько 1,5 млн справ.

“Безумовно, проблеми є. І проблеми полягають в першу чергу в новому механізмі обміну даними між управліннями місцевих органів влади, ДФС та Пенсійного фонду України”, – сказав Розенко.

Він зазначив, що також бувають технічні проблеми, невеликі збої по деяких областях.

“Ми розуміємо і бачимо, що є черги, є певна напруга в цих чергах, але ми звертаємося до всіх з проханням зрозуміти – 1,5 млн сімей звернулися до нас, в системи місцевих органів влади. Очевидно, що є затримки, але наша система субсидій побудована таким чином, що незалежно від часу звернення, якщо це буде або в травні, або, кінцевий термін, у червні, людям все одно буде нарахована субсидія з 1 квітня 2015 року“, – пояснив Розенко.

Міністр зазначив, що вже напрацьовані комплексні зміни, які випливають з помічених проблем.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні різко підвищилися тарифи на комунальні послуги для населення. Зокрема злетіли тарифи на газ, опалення та гарячу воду (компенсації для споживачів з газовими водонагрівачами скасовуються).

Також подорожчала електроенергія. 1 квітня пройшло перше з п’яти запланованих підвищень тарифів на “світло”, у тому числі зникли компенсації для домогосподарств, обладнаних електроплитами та газовими водонагрівачами. З 1 травня подорожчала і холодна вода.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

залишити відгук: