Народний депутат звернувся до Гройсмана через обшуки в «Буковелі»

Позафракційний народний депутат Верховної Ради Олександр Шевченко під час години питань до уряду звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з приводу ситуації на курорті «Буковель».

За його словами, там тривають обшуки Служби безпеки України.

«Зараз вже добу йдуть всі ці «бєспрєдєльні» дії. Людей не випускають взагалі з офісів. Прошу вас взяти на особистий контроль це питання. З іншого боку, хочу попросити вас поставити під особистий контроль розрахунки з усіма фірмами, які зробили роботи, з якими не проводиться рахунок по всій країні», – сказав він, звертаючись до Гройсмана.

Голова уряду на це відповів, що засуджує утиски приватного бізнесу, одна не має впливу на силове відомство.

Читайте також: «Суворий інвестиційний клімат: чому Україна не сприяє приходу до неї іноземного капіталу?​»

«Служба безпеки України не координується і не підпорядкована уряду України, і голова СБУ призначається українським парламентом. Я б радив вам звернутися до генерального прокурора України, я думаю, що Юрій Віталійович справедливо розбереться в цьому питанні і дасть абсолютно чітку відповідь, що відбулося, чому і як. Це моя порада. Але в цілому я вважаю, що будь-яких силових дій по відношенню до бізнесу бути не може», – заявив прем’єр.

20 вересня Олександр Шевченко в парламенті заявив про обшуки в офісах «Буковелю» і компанії з будівництва доріг «ПБС». Він пов’язав це зі своєю політичною діяльністю.

залишити відгук: