Штаб: бойовики на Донбасі стріляли 28 разів минулої доби і 4 рази – поточної

Штаб Операції об’єднаних сил заявляє, що минулої підтримувані Росією бойовики здійснили 26 обстрілів позицій українських військових, від початку поточної доби стріляли 4 рази. Втрат серед українських військових за вчора і сьогодні немає.

Повідомляється, що напередодні бойовики стріляли із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. В усіх випадках сьогодні бойовики відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, додали у штабі.

Станом на ранок неділі інформація на ресурсах бойовиків про ситуацію щодо обстрілів на захоплених ними територіях за минулу добу і поточну – відсутня.

Читайте також: Волкер: робота з обміну полоненими не зупиняється

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

залишити відгук: