Фірташ не отримує консульського захисту України – посол в Австрії 

Український бізнесмен Дмитро Фірташ не отримує консульського захисту України в австрійському суді. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба. 

«Ніяких контактів з паном Фірташем у мене немає – на його бажання, оскільки у 2014 році, коли його заарештували, було запропоновано йому послуги українських консулів. Він відмовився, історію закінчено», – сказав Щерба. 

52-річного мільярдера у США звинувачують у справі про хабарі на суму близько 18,5 мільйона доларів при отриманні ліцензії на видобуток титанової руди в Індії. Фірташ заперечує звинувачення і каже, що вони політично мотивовані та спрямовані на обмеження його політичної діяльності в Україні. 

Дмитра Фірташа вважають одним з основних «донорів» екс-президента Віктора Януковича, чий режим був повалений після масових протестів в Україні у лютому 2014 року. Після цього Фірташ втік до Росії, а звідти вирушив до Австрії, де був заарештований у 2014 році за ордером США. Він був звільнений після виплати застави у 125 мільйонів євро з умовою не покидати Австрію. 

Фірташ є засновником консорціуму, який займається виробництвом добрив, титану і видобутком газу, також він є головним акціонером одного з телевізійних каналів України. 

Повністю інтерв’ю з Олександром Щербою дивіться у програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв’ю» у суботу, 1 вересня.

залишити відгук: