Представництво України при СНД закрилося в серпні – голова виконкому організації

Представництво України при статутних органах Співдружності Незалежних Держав (СНД) було закрито в серпні, заявив голова Виконавчого комітету – виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв 28 серпня у Мінську, повідомляє «Інтерфакс».

Водночас голова виконкому зазначив, що контакт з Україною залишається.

«Ми здійснюємо його в Мінську через посольство України в Республіці Білорусь. Там є спеціальний співробітник», – пояснив голова виконкому СНД.

За його словами, десять років тому подібна ситуація була – тоді радник одного з посольств поєднував свою діяльність у дипмісії з представленням інтересів своєї країни при статутних органах СНД.

«Я все-таки сподіваюся, що Україна збереже свою присутність у Співдружності», – наголосив С.Лебедєв.

При цьому він заявив, що Україні буде направлене запрошення для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке відбудеться в Астані 2 листопада.

«Україна не вийшла зі складу Співдружності, вона де-юре залишається державою-учасницею, тому ми всі документи їй направляємо і запрошення», – наголосив Сергій Лебедєв.

Читайте також: СНД: прощання України з порожнечею

19 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів Співдружності незалежних держав (СНД).

Україна не є державою-членом СНД (Співдружність незалежних держав – організація, яка складається з деяких колишніх радянських республік), має статус держави-засновниці та держави-учасниці СНД. Після того, як СНД усунулася від схвалення політичних рішень щодо анексії Криму, з квітня 2014 року співпраця України в рамках СНД зведена до мінімуму.

залишити відгук: